Grad Koprivnica i tri osnovne škole potpisale sporazum za novi europski projekt Znanje kao dar

Kraj ove nastavne godine sve tri gradske osnovne škole obilježile su prvim korakom u realizaciji velikog projekta u surdanji s Gradom Koprivnicom kao nositeljem.

Na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović, ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešimir Grgac te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić potpisali su Sporazum o partnerstvu u provedbi novog europskog projekta znakovitog naziva „Znanje kao dar“. Radi se o sveobuhvatnom projektu usmjerenom poticanju rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Projektni prijedlog razvijale su škole u bliskoj suradnji s predstavnicima gradskog odjela za europske projekte, g. Bojanom Solomunom i suradnicima.

Tijekom 18 mjeseci, koliko će projekt trajati, 172 učitelja i stručnih suradnika educirat će se o postupcima i načinima identificiranja darovitih učenika trećih razreda, a u kasnijoj fazi 21 učitelj i stručni suradnik proći će edukacije za izradu i provedbu individualiziranih programa za darovite učenike.

Projekt ukupne vrijednosti 996.454 kn odobrila je Agencija za strukovno obrazovanje, a provedbu će se financijski podržati Europski socijalni fond i Grad Koprivnica kao glavni nositelj spomenutog projekta.

Martina Kobaš

1

2

3

4