Mali Nemčići - veliki matematičari!

Završava još jedna uspješna šk.god. za matematičare iz 3.b. Cijele godine marljivo su učili, vježbali, mozgali  i rješavali vrlo zahtjevne zadatke. A da se trud isplatio, svjedoče brojna postignuća.

Učenici Emanuel Bunić i Sven Džendžo  osvojili su 1. mjesto u ekipnom natjecanju na MathFestu Krapinsko-zagorske županije  u Termama Tuhelj 12.4.2017. u vrlo jakoj konkurenciji 38 grupa natjecatelja. U ekipi su bila i dva učenika 4. razreda Patrik Bračko i Ivan Pranić jer je natjecanje organizirano za skupine 3. i 4. razreda.

Na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“, nagrađeni su učenici: Sven Džendžo, Emanuel Bunić, Nika Premec i Luka Grmek. Oni  čine 10% najuspješnijih u Republici Hrvatskoj!

Godinu završavaju sa izvrsnim postignućima u svojem gradu: na  Mathemi 2017. u Koprivnici 3. mjesto osvojila je ekipa Matebasi: Sven Džendžo, Sara Bilić i Luka Grmek sa 97% točno riješenih zadataka,  a Tigrovi:  Emanuel Bunić, Jan Horčička i Nika Premec 6. mjesto sa 93% točno riješenih zadataka.

Valja reći da je Mathema ove godine okupila 435 ekipa (356 u osnovnoj školi), 1305 učenika, od toga 1068 u osnovnoj školi iz 90 škola iz čak 15 županija. Kategorija TRI imala je 49 ekipa sa 147 učenika.

Čestitam svim učenicima i …idemo dalje!

Čeka nas još puno rada i veselja!

 Sanja Brkić, učiteljica mentorica

matematika1

matematika2