Život škole nekad i danas

Iako nije bilo nastave, danas je u povijesnoj učionici vladala velika gužva. Učenici naše škole kao i svi zainteresirani posjetitelji razgledali su  izložbu „Život škole nekad i danas“ koju su , u sklopu obilježavanja 60-te obljetnice osmogodišnjeg osnovnog školstva, pripremile Mirjana Novoselec, profesorica geografije te profesorice povijesti Marija Rotim i Lidija Vranar.

Zajedno s učenicima 7.a razreda, autorice izložbe  „vratile“ su se u prošlost te na temelju dostupnih dokumenata i starih fotografija rekonstruirale školski život proteklih 60 godina  u današnjoj  osnovnoj  školi  „Antun Nemčić Gostovinski“. Pripremile su prigodne plakate  koji pričaju priču o brojnim  aktivnostima, učenicima i učiteljima koji su svojim znanjem i  velikim zalaganjem utisnuli trajni pečat osnovnoškolskom obrazovanju.  

Najatraktivniji dio  izložbe bila su nastavna  pomagala koja su se, tijekom prošlosti,  koristila u izvođenju nastave povijesti i geografije. Najviše zanimanja posjetitelja izazvao je telurij koji je služio učiteljima geografije za demonstraciju okretanja Zemlje oko Sunca i Mjeseca oko Zemlje te projektor i staklena ploča pomoću koje su prikazivani  element-filmovi. Ulaskom kompjutora i „pametnih“ ploča u učionice, ova su nastavna pomagala pala u zaborav, a danas služe samo kao podsjetnik na neka druga, prošla vremena.

Lidija Vranar

 

izl2

izl3

izl4

izl5

izloz1