Solidarnost na djelu 2016.

U četvrtak 13. listopada 2016. učenici osmih razreda (njih 60) sudjelovali su u tradicionalnoj 44. Sabirnoj akciji „Solidarnost na djelu 2016.“ pod nazivom „Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija“.

U ovogodišnjoj akciji prikupljana su novčana sredstva, a za darovani novčani iznos građanima su uručeni bonovi zahvalnosti u apoenu od 5 kuna. Dio prikupljenog iznosa namijenjen je za kupnju sportske obuće učenicima školskog uzrasta koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Naši su učenici bili podijeljeni u mjesnim odborima Centar i Brežanec.  Uspješno su odradili akciju, pohvaljeni su od volontera na sabirnim mjestima, ali i od građana.

Kao škola provodimo prodaju bonova u iznosu od 1 kn za naše učenike, a sakupljena se sredstva pribrajaju onima sakupljenima u samoj akciji.

U školi smo također organizirali sakupljanje prehrambenih namirnica (brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve te marmelade) koje smo donirali Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.  U akciju su bili uključeni učenici od 1. do 8. razreda matične škole te učenici PŠ Reka i PŠ Jagnjedovec. Sakupljena hrana donirana je korisnicima Socijalne samoposluge.

Od srca zahvaljujemo roditeljima naših učenika, učenicima, učiteljima koji su se uključili u akciju i podržali nas u humanitarnome radu. U ovome je djelu vidljiv građanski odgoj učenika naše škole, koji cijene humanost i rado sudjeluju u humanitarnim akcijama.

Goran Višak, prof.

20161014 132728

Donacija Gosotivinski 1

Donacija Gostovinski 2

Gostovinski donacija